Bushmills

The Old Bushmills distillery is de oudste whiskey distilleerderij ter wereld. Tegenwoordig behoort Bushmills zowel wereldwijd als ook in Nederland tot de top 3 Irish whiskey merken.
  • Naam: Bushmills
  • Categorie: Irish Single Malt
  • Herkomst: Ierland
  • Alcohol Percentage: 40%

Bushmills Assortiment:

Original

Een toegankelijke en vertrouwde whiskey die ook wel de Gentle Giant wordt genoemd.

Download productsheet

Black Bush

Het geheim van Bushmills Black Bush Ierse whiskey is de rijping van een hoge hoeveelheid malt whiskey op Spaanse Oloroso sherryvaten.

Download productsheet

10yo

Bushmills Single malt whiskey 10 jaar oud is drievoudig gedistilleerd en gerijpt in bourbon vaten die het zijn honing, vanille en melkchocolade aroma geven.

Download productsheet

16yo

Bushmills 16yo heeft eerst jaren gerijpt op bourbon vaten, vervolgens op Spaanse Oloroso sherryvaten en tot slot in portvaten, waardoor de whiskey een mooie rijke smaak heeft.

Download productsheet

21yo

Bushmills 21yo wordt minimaal 19 jaar gerijpt in voormalige Oloroso sherryvaten en vervolgens nog eens 2 jaar in Madeira-vaten. Het resultaat is de ‘Best Irish Single Malt 2013’.

Download productsheet

Caribbean Rum Cask Finish

Gerijpt in handgeselecteerde Caribbean rumvaten van fijn eikenhout en gemengd met de kenmerkende drievoudig gedistilleerde Ierse graanwhiskey voor aroma’s van tropisch fruit en droge kruiden.

Download productsheet

Causeway Collection 2011 Banyuls Cask

De 2011 Banyuls Cask is een zeldzame Ierse single malt, gerijpt in Oloroso sherry- en bourbonvaten en gedurende 3 jaar afgewerkt in zeldzame banyulsvaten.

Download productsheet