Glenglassaugh

Glenglassaugh is een coastal malt uit de Highlands, afkomstig van een unieke plek waar alle zintuigen geprikkeld worden. De distilleerderij is namelijk genesteld in de prachtige zandbanken van Sandend Bay. Hier wordt iedere dag met open deuren whisky gemaakt, waarbij de frisse, zoute zeewind door de distilleerderij heen waait. Het mineraalrijke water en de coastal rijping: alles samen maakt de unieke coastal single malt Glenglassaugh, gevormd door land en zee.

  • Naam: Glenglassaugh
  • Categorie: Scotch Single Malt
  • Herkomst: Schotland, Highlands
  • Alcohol Percentage: 45% - 50%

Glenglassaugh Assortiment:

Glenglassaugh 12 Year Old

Belichaamt de echte signature coastal stijl. Heerlijke tonen van gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg in combinatie met morello kers en slagroom. De perfecte introductie voor het rijke coastal en tropische smakenprofiel van de Glenglassaugh single malt.

Download productsheet

Glenglassaugh Sandend

Een heerlijke, verleidelijke expressie met intense tropische sweetness, in harmonie met een hint van zeezout. Denk aan salted caramel met een explosie van ananas, kers en grapefruit.

Download productsheet

Glenglassaugh Portsoy

Hoge levels van peat maken deze expressie heerlijk rokerig met een gebrand coastal karakter. Een volle body met pure chocolade, gefermenteerde soja en gebrande mango met stroop komen harmonieus samen met een hint van zeezout bovenop.

Download productsheet