Tamnavulin

Verstopt achter de rivier van Livet, vind je een kleine groep van onwaarschijnlijke kundige vaklieden die al meer dan 50 jaar werken aan de unieke signature Speyside malt whisky van de Tamnavulin distillery. Zij gebruiken enkel de mooiste ingrediënten en combineren die met hun levenslange kennis van distilleren. Met als resultaat de Tamnavulin: een toegankelijke whisky, zacht van smaak, maar zonder karakter te verliezen.
  • Naam: Tamnavulin
  • Categorie: Scotch Single Malt
  • Herkomst: Schotland - Speyside
  • Alcohol Percentage: 40%

Tamnavulin Assortiment:

Double Cask

Gerijpt in een tweetal vaten: American ex-bourbonvaten en een finish op sherryvaten. Als resultaat een lichtzoete, zeer zachte maar rijke whisky, waarin tonen van appel, honing, peer en ananas te vinden zijn.

Download productsheet

Sherry Cask Edition

Een bijzondere whisky die een finish heeft gehad op maar liefst drie verschillende sherryvaten. Hierdoor bijzonder elegant met tonen van vanille, toffee en gember.

Download productsheet

French Cabernet Sauvignon Cask Finish

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op Franse Cabernet Sauvigon vaten. Heerlijke zachte, zoete whisky met mooie lagen van nectarines en zoete rode bessen, gecombineerd met peperkoek en bananenbrood. Een mooie rijke, expressieve afdronk.

Download productsheet

Spanish Grenache Cask Finish

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op Spaanse Grenache vaten. Rijke, zachte en fruitige expressie, met tonen van rode bessen, appel en perzik, gecombineerd met witte chocola, toffee en koffie. Elegant, maar toegankelijk.

Download productsheet

German Pinot Noir Cask Finish

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op Duitse Pinot Noir vaten. Een decadente whisky, die prachtig zacht zoet presenteert met fruitige tonen van kersen, vijgen en perzik, gecombineerd met vanille, gember, vijgen en een hint van drop.

Download productsheet

Sauvignon Blanc Casks

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op Sauvignon Blanc witte wijn vaten. Een mooie zachte, fruitige whisky. Heerlijke tonen van citroen, grapefruit en limoen in balans met biscuitjes, versgebakken appeltaart met kaneel en gember.

Download productsheet