The GlenDronach

The GlenDronach is een echte Highland malt; krachtig, rijk en robuust. Allen herkenbaar door de kenmerkende smaak die aging en finishing op Sherry vaten met zich meebrengt. Dat is dan ook hetgeen waar The GlenDronach zich in onderscheidt. De productie van hoge kwaliteit sherried single malt whisky’s. Alleen de beste kwaliteit sherry vaten worden gebruikt. ‘Cask is king!’

De whisky’s van The GlenDronach zijn elegant en hebben een complex karakter. Het is de ‘Grand Cru’ onder de malts. Voor malt whisky drinkers die zich willen onderscheiden, die kiezen voor de kwaliteit van een luxury malt.

Kenmerken van The GlenDronach: rijk, sherry, robuust, luxury.

  • Naam: The GlenDronach
  • Categorie: Scotch Single Malt
  • Herkomst: Schotland, Eastern Highlands
  • Alcohol Percentage: 43% - 46%

The GlenDronach Assortiment:

12yo Original

Deze expressie van The GlenDronach heeft minstens 12 jaar gerijpt in een combinatie van de beste Spaanse Pedro Ximenez en Oloroso sherryvaten. Ongefilterd en natuurlijk van kleur is dit een zoete, romige dram om lang van te genieten, met name na het diner.

 

Download productsheet

15yo Revival

De 15YO Revival heeft tenminste 15 jaar gerijpt op een combinatie van de mooiste Pedro Ximénez en Oloroso sherryvaten. Rozijnen en donkere chocolade komen je tegemoet bij het drinken van deze expressie.

Download productsheet

18yo Allardice

De 18-jarige expressie van The GlenDronach is vernoemd naar een van de oprichters van de distilleerderij, James Allardice. Niet gefilterd en natuurlijk van kleur, groeide deze single malt op in Spaanse ex-Oloroso sherryvaten, wat een zeer rijke en onvergetelijke dram heeft opgeleverd.

 

Download productsheet

21yo Parliament

De 21-jarige expressie van The GlenDronach is vernoemd naar de kolonie roeken die al 200 jaar nestelen rond de distilleerderij. Zo’n kolonie wordt ook wel ‘parlement’ genoemd, vandaar. Een mix van ongefilterde en natuurlijk gekleurde whisky’s uit zowel Oloroso als Pedro Ximenez ex-sherryvaten.

 

Download productsheet

Traditionally Peated

Een mooi contrast met de overige varianten uit de range, gemaakt met gebruik van Highland peat. De kenmerkende sherry tonen worden aangevuld door een subtiele smoke die een extra laag complexiteit toevoegt.

Download productsheet

More about the GlenDronach

  • GlenDronach is Keltisch voor Vallei van de Bramen
  • Bekend en geliefd om zijn volle, sherryachtige en fruitige single malts. Een echte ambassadeur van dit type single malt
  • Een oude, prachtige distilleerderij met een authentieke binnenplaats en een sfeer die doet denken aan de 19de eeuw
  • Het Capitool in het oude Rome werd door ganzen bewaakt. Bij The GlenDronach doet een groep roeken (bekend als een parlement) dat al bijna twee eeuwen
Terug naar het overzicht