Jura

Uren verwijderd van het vaste land en mijlen weg van ‘normaal’. Een eiland met één weg, één kroeg en één destilleerderij, dat betekent dat we ons kunnen concentreren op maar één ding – het maken van de beste single malt whisky.
  • Naam: Jura
  • Categorie: Scotch Single Malt
  • Herkomst: Schotland – Isle of Jura
  • Alcohol Percentage: 40% - 44%

Jura Assortiment:

Jura Bourbon

Gerijpt in ex-bourbonvaten. Met een delicaat evenwicht tussen rijk fruit en een vriendelijk spoortje rook. De afdronk geeft karamel toffee fudge.

Download productsheet

Rum Cask Finish

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op Caribische rumvaten. Mooie tonen van vanille, fudge en kaneel, gecombineerd met mango, banaan en guave. Een prachtig, exotisch pallet aan regionale smaken.

Download productsheet

Jura 10yo

Kopergoud, rijk en rond, met tonen van nectarine en bittere chocolade die eindigen in de geur van gemalen koffie en een zoete sherrytoon. Alles omhuld met een spoortje milde rook.

Download productsheet

Jura 12yo

Gerijpt in ex-bourbonvaten en daarna in ex-Oloroso sherryvaten. Rijk en rond van smaak, prachtig in balans met tonen van chocolade, citrusfruit, zoethout en banaan. In de afdronk een zuchtje rook.

Download productsheet

Jura 18yo

Gerijpt in ex-bourbonvaten, daarna nog enige tijd in verfijnde rode wijnvaten, die een unieke dimensie aan de smaak toevoegen. Rijk, met een volle body in de afdronk komen bittere chocolade en koffie naar boven.

Download productsheet

Jura Seven Wood

Een unieke rijping in maar liefst zeven verschillende houtsoorten: Amerikaans eiken first fill ex-bourbon barrels, Frans eiken Limousin, Troncais, Allier, Vosges, Jupilles en Les Bertrange barrels.

Download productsheet

Red Wine Cask Finish

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op hand geselecteerde rode wijnvaten. Na volle aroma’s van karamel, zwart bosfruit en honing, volgen zoete smaken van framboos, aardbei, vanille en kaneel. Een whisky met een volle body en rijke, fruitige aroma’s.

Download productsheet

Winter Edition

Gerijpt in ex-bourbonvaten en gefinisht op Spaanse sherryvaten. Een whisky met een prachtige volle body. Tonen van koffie en ahornsiroop met spicy mulled wine en een afdronk met vanille en kaneel komen samen tot een perfecte wintercombinatie.

Download productsheet

More about Jura

  • Jura is de enige distilleerderij op het gelijknamige eiland
  • Daarnaast is er slechts één weg en één pub
  • Er wonen nog geen 200 mensen en meer dan 5.000 herten
  • Een uitgebalanceerde verzameling unieke whisky's, met subtiele rokerige tonen en een zoete Sherry vat afwerking
Terug naar het overzicht