BenRiach

De BenRiach distilleerderij werd opgericht in 1897 door John Duff, maar moest in 1900 haar deuren sluiten vanwege de Schotse Whiskycrisis. In 1965 werden de ketels weer opgestookt, totdat ze in 2002 wederom gesloten moesten worden. In 2004 ging de distilleerderij weer open om sindsdien met verve de meest prachtige Single Malt Whisky het licht te doen zien. Men stookt zowel geturfde als ongeturfde whisky en zelfs een driemaal gedistilleerde variant, wat zeer ongebruikelijk is voor Schotse whisky.
  • Naam: BenRiach
  • Categorie: Scotch Single Malt
  • Herkomst: Schotland, speyside
  • Alcohol Percentage: 40% - 48%

BenRiach Assortiment:

HEART OF SPEYSIDE

BenRiach’s Heart of Speyside is een perfecte introductie tot de categorie lichte, bloemige en fruitige malt whisky’s, waar deze regio al vele decennia lang bekend om staat. Met recht kan deze expressie een klassieke Speysider worden genoemd.

 

Download productsheet

10yo

BenRiach is een onconventionele Speyside-distilleerderij. Men stookt zowel geturfde als ongeturfde whisky en zelfs een driemaal gedistilleerde variant, wat zeer ongebruikelijk is voor Schotse whisky. De 10 jaar oude variant is ongeturfd en samengesteld uit whisky’s die voornamelijk gerijpt hebben in ex-bourbon en ex-sherryvaten.

 

Download productsheet

CURIOSITAS 10yo

Voor de 10yo Curiositas wordt zwaar geturfde mout gebruikt, wat een frisse en rokerige malt whisky oplevert die doet denken aan het type whisky dat in de 19de eeuw in Speyside werd gemaakt, toen turf nog volop werd gebruikt bij het mouten.

 

Download productsheet

BIRNIE MOSS

De Birnie Moss variant voegt een intens rookaroma toe aan het fruitig en romige karakter van BenRiach. De naam van deze expressie verwijst naar een wild en winderig veengebied in de directe omgeving van de distilleerderij.

 

Download productsheet

12YO Sherry Wood

The BenRiach 12yo Sherry Wood heeft in zowel Oloroso als PX sherryvaten gerijpt voor minimaal 12 jaar. Een zijdezachte sherry whisky met tonen van tropisch fruit, chocolade, nootmuskaat en vanille.

Download productsheet

MORE ABOUT BENRIACH

  • BenRiach is Keltisch voor de Heuvel van Riach
  • BenRiach gebruikt 100% Schotse gerst, afkomstig uit de Speyside en Noordoost Schotland
  • Voor het mouten wordt Highland turf gebruikt. Die geeft doorgaans aroma’s af die doen denken aan een kampvuur, terwijl een medicinale toon hier ontbreekt
  • In Warehouse 13 liggen voornamelijk virgin oak-, moscatel- en marsalavaten waarin whisky rijpt voor specialties en limited editions
Terug naar het overzicht