Benriach

Benriach is meester in het creëren van de meest unieke en bijzondere whisky’s. Wie Benriach zegt, zegt: A world of flavour! Experimenteren met smaak zit in het DNA van het merk verweven en komt voort uit de ontdekkingslust van founder John Duff. Vandaag de dag zien we dat terug in iedere whisky, zo zijn alle Benriach expressies three-cask matured op vaten vanuit de hele wereld.
  • Naam: Benriach
  • Categorie: Scotch Single Malt
  • Herkomst: Schotland, Speyside
  • Alcohol Percentage: 43-46%

Benriach Assortiment:

The Original Ten

De drievoudige rijping op een combinatie van ex-bourbon barrels, sherryvaten en virgin oak casks zorgt voor een explosie aan smaken. Denk aan tonen van peer en nectarines, maar ook amandelen en kruidige vanille.

Download productsheet

The Twelve

Een romige en soepele malt met tonen als Maraschino kersen, sinaasappel, mokka en hazelnoot. Afkomstig van de rijping op sherryvaten, ex-bourbon casks en portvaten.

Download productsheet

The Smoky Ten

Een unieke whisky die zowel bij peated, als non-peated whiskyliefhebbers in de smaak valt. Het unieke smaakprofiel is een resultaat van de rijping op ex-bourbon barrels, Jamaicaanse rumvaten en virgin oak barrels.

Download productsheet

The Smoky Twelve

Deze peated whisky biedt een explosie aan smaken. Van donkere chocolade, tot citrus, tot gerookt eiken. Een resultaat van de rijping op ex-bourbon barrels, sherryvaten en Marsala wijnvaten.

Download productsheet