Finlaggan

Finlaggan is a distinctive and affordable peated single malt, hailing from the Scottish island of Islay. The distillery of Finlaggan is Islay’s best-kept secret, but the whisky island itself is world-famous. It is renowned for its smoky whiskies, and that is precisely what Finlaggan embodies; a robust, characterful peated whisky, rich in the aromas of the peat smoke used to dry the malt, and the Scottish coast, where the whisky has been allowed to mature.
  • Name: Finlaggan
  • Category: Scotch Single Malt
  • Origin: Schotland - Isle of Islay
  • Alcohol Percentage: 40 % - 58%

Finlaggan Assortment:

Original

Heerlijk mondvullend in turf- en rooksmaken. Een hoog ppm-gehalte zorgt voor krachtige turfrook, afgewisseld met mout, zilte ondertonen, sherry en toffee.

Download productsheet

Old Reserve

Krachtige turfrook wordt afgewisseld met zoetig fruit, chocolade, noten en mout. Warme afdronk, waarbij fruit en chocolade nogmaals op de voorgrond treden met sterke turf.

Download productsheet

Cask Strenght

Rijk aan rokerige geur en smaak. Gerijpt op bourbonvaten en op vatsterkte gebotteld. Heerlijke tonen van zoetige malt gevolgd door de intense turf. Rijk in de mond, olieachtig met een hint van zeewier en peper.

Download productsheet

Eilean Mor

Gerijpt op bourbonvaten, presenteert een volle body aan kruidige turfrook, met prachtige hints van zwarte peper en zoete mout. Voelt warm en geeft een heerlijk licht filmend mondgevoel.

Download productsheet

Red Wine Cask Matured

Gerijpt op uitsluitend “hogheads” van rode wijn uit de Spaanse Rioja streek. Dit zorgt voor een prachtig delicaat aroma. Een heerlijke mix van zout, hartig, gerookt vlees met rood fruit en de tannine van rode druivenschillen.

Download productsheet

Port Finished

Gefinisht op port pipes en non-chilled filtered gebottled. Combineert prachtige aroma’s van rood fruit en bacon. De volle, zoete rookgeur wordt verder versterkt in de smaak, waar frambozen en aardbeien naar voren treden in combinatie met een hint van oud leer en stevige turf.

Download productsheet

Sherry Finished

Gefinisht op sherryvaten en non-chilled filtered gebottled. Toont een opvallende zoete toets, met heerlijke invloeden van rood fruit. Mondvullend, met noten, gedroogd fruit, sinaasappel, rozijntjes en verrassende hints van oud leer en tabak.

Download productsheet